Homme
Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Van jongs af aan heb ik gezien wat de voor- en nadelen van ondernemerschap zijn. Naast mijn studie heb ik heel wat tijd doorgebracht in dit bedrijf. Zowel buiten met (letterlijk) de poten in de klei als ook op het gebied van de keuzes die gemaakt moesten worden voor de toekomst van het bedrijf. Ik heb ervaren dat ondernemen hard werken is. Ik heb de pieken en dalen van dichtbij voorbij zien komen.
Mijn werkzame tijd in de accountancy heb ik doorgebracht bij drie verschillende kantoren. Totaal verschillend, maar wel alle drie werkomgevingen die hebben bijgedragen aan de persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling van mij als adviseur.
Naast mijn studie en werk had en heb ik verschillende nevenfuncties. Daarbij heb ik me zowel op operationeel als strategisch niveau beziggehouden met ondernemerschap. Momenteel doe ik dat bij de stichtingen Vondellaan en Wittevrouwen Bolwerk (bedrijfsverzamelgebouwen in Utrecht) en bij Stichting Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF).
Ruim 10 jaar heb ik een maandelijkse column gehad in het huisorgaan van de beroepsorganisatie van registeraccountants. Hierin heb ik mijn visie gegeven op het accountantsberoep en aanverwante zaken. Een activiteit waarmee ik heb geleerd kort en krachtig, maar onderbouwd mijn (niet door iedereen gedragen) mening te geven. In 2016 zijn deze columns gebundeld in “Tien jaar verwondering” en voorzien van een terugblik met de kennis van nu.
Na het afronden van mijn opleiding tot accountant ben ik les gaan geven op de universiteit waar ik ook zelf student ben geweest: Nyenrode. Daar gaf ik het vak Advanced Auditing, een vak gericht op het doorgronden van een onderneming in al zijn facetten. Uiteindelijk met als doel een efficiënte en effectieve controle in te richten. Maar ook minstens zo belangrijk om een onderneming daadwerkelijk te begrijpen en het totaalbeeld te krijgen.
Gedurende vijf jaar ben ik vennoot geweest bij een middelgroot accountantskantoor. Binnen dat kantoor heb ik me, naast het bedienen van mijn klanten, ook beziggehouden met het aansturen en motiveren van de afdeling audit en het op een hoog niveau houden van de vaktechniek op kantoor. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de verdere uitwerking van de strategie van het kantoor en het acquireren van nieuwe opdrachten.
Omdat het keurslijf van het toezicht op accountants begon te knellen, heb ik in 2014 besloten om volledig voor mezelf te beginnen. De behoefte naar de vrijheid van het ondernemerschap kreeg de overhand. Niet langer beperkt worden door externe regelgeving en toezichthouders, maar daadwerkelijk kunnen helpen daar waar het iets toevoegt.
Zie voor meer detailinformatie onder ervaring en opleiding.